Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

CNI acuză Ministerul Justiţiei de sabotarea luptei cu corupţia în Moldova

4 iun. 2015,, 12:35   Politică
2471 0
НАК: Министерство юстиции саботирует борьбу с коррупцией
Foto: newsmoldova.md
Comisia Naţională de Integritate (CNI) acuză Ministerul Justiţiei de abatere de la cursul proeuropean de dezvoltare în domeniul luptei cu corupţia şi sabotarea activităţii structurii prin lichidarea acesteia, relatează Infotag citînd mesajul CNI.

CNI a criticat iniţiativa Ministerului Justiţiei cu privire la crearea Centrului Naţional de Integritate (CNI) în locul Comisiei.

„Proiectul de lege cu privire la Centrul Naţional de Integritate are drept scop sabotarea luptei cu corupţia pe cel puţin 2 ani de zile de la înfiinţarea noii instituţii, iar după implementarea acestei legi, instituţia va avea mari carenţe la principiile fundamentale de activitate ca: independenţă, imparţialitate, transparenţă şi bună administrare”, consideră CNI.

În opinia conducerii structurii, reforma va transforma Comisia într-o structură de tip dictatorial, deoarece preşedintelui i se va atribui toată puterea decizională, "fapt care va duce la instituirea unei dictaturi autocrate, menite să dirijeze lupta cu corupţia în direcţia dorită de persoanele corupte".

Reprezentanţii CNI menţionează că în locul adoptării unei decizii colegiale, aceasta va fi luată de un singur inspector, subordonat doar preşedintelui CNI.

"Această modalitate de adoptare a deciziilor nu există în statele UE, ci este o invenţie a autorilor proiectului de lege. Aceștia nu au justificat şi nu au argumentat cu practica şi exemple din statele UE necesitatea lichidării colegialităţii în Republica Moldova şi introducerea unei personalităţii în procesul decizional al combaterii corupţiei. Urît de tot este faptul că autorii proiectului de lege induc în eroare opinia publică prin utilitatea iniţiativei", consideră CNI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?