X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Gaburici: Voi cere demisii, dacă va fi necesar

4 iun. 2015,, 11:36   Politică
7024 7

Gaburici: Voi cere demisii, dacă va fi necesar
Foto : gagauzinfo.md

Corupția, birocrația și lipsa de transparență sînt principalele impedimente în calea dezvoltării Republicii Moldova, a declarat astăzi premierul Chiril Gaburici. Acesta a anunțat că va cere demisia unor funcționari publici care nu-și îndeplinesc atribuțiile în mod corespunzător. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe, cu ocazia marcării a 100 de zile de la preluarea mandatului, la 29 mai curent, informează NOI.md.

„În calitate de premier am venit cu inițiative de a simplifica anumite proceduri, dar m-am ciocnit de birocrația și rezistența sistemului, de oameni care sînt în funcții nu pentru a face bine, dar pentru a avea grijă ca nimic să nu se schimbe. Unii uită că instituțiile publice sînt pentru a oferi servicii de calitate cetățenilor, nu pentru a-și asigura propriul confort. Nu voi tolera acest lucru, voi cere demisii și voi insista să-și facă meseria. Îi voi demite pe toți cei care nu-și îndeplinesc angajamentele”, a menționat Gaburici.

Potrivit premierului, pentru a reduce birocrația și corupția din sistem, e nevoie de crearea mai multor servicii electronice. Chiril Gaburici se arată convins că numărul angajaților instituțiilor de stat trebuie redus, astfel încît activitatea să fie mai eficientă.

„Nu înțeleg cum astăzi, în secolul XXI, Guvernul poate să producă atîta hîrtie, care trebuie să fie avizată de zeci de persoane timp de trei zile. Cred că oameni trebuie să fie mai puțini, mai buni și mai bine plătiți. În felul în care este organizat acum guvernul, nu putem face cerințelor cetățenilor”, a spus premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?