X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Comentariul șefului Direcției Transport privind limitatoarele de viteză instalate în Capitală

4 iun. 2015,, 11:20   Societate
2012 0

Comentariul șefului Direcției Transport privind limitatoarele de viteză instalate în Capitală
Foto : agora.md

„Prioritatea numărul 1 pentru Direcția Transport este securitatea pietonilor. Ținând cond de numărul de accidente care se produc la trecerile pietonale ne-am văzut nevoiți să instalăm aceste limitatoare. Pe toată lățimea carosabilului nu cred că este o idee bună pentru că ambuteiajele ar fi și mai mari, iar cheltuielile s-ar dubla. Este important ca reprezentanții MAI să se autosesizeze atunci când șoferii încalcă Regulamentul Circulației Rutiere și ocolesc aceste limitatoare de viteză ieșind pe contrasens”, a declarat pentru Agora Igor Gamrețchi.

Referindu-se la calitatea și înălțimea acestora, Gamrețchi spune că din mai multe posibilități a fost aleasă soluția optimă.

„Limita de 30 de km/h este indicatorul obligatoriu care se instalează înaintea limitatoarelor de viteză. Dacă le-am face cu o înălțime mai mică, mașinile „ar zbura” peste ele. Un exemplu este accidentul de ieri de pe strada Grenoble, când șoferul, chiar dacă a trecut de limitatorul de viteză, a lovit doi tineri pe trecerea de pietoni. Ce s-ar fi întâmplat dacă acolo nu era limitator de viteză? Eu sper ca în maxim doi, trei ani, când șoferii vor deveni mai conștienți și mai disciplinați să scotem toate aceste limitatoare de viteză”, a subliniat șeful Direcției Transport.

Cât privește limitatorul din sectorul Rîșcani, pe care unii internauți l-au dat drept exemplu potrivit pentru o astfel de inițiativă, Igor Gamrețchi spune că acesta a fost instalat ca experiment și că nici acolo reacțiile nu au fost toate pozitive. „Mai mult, unele troleibuze, de model european, întâmpină dificultăți la traversarea lui. Din câteva situații am ales una optimă. Da, se formează ambuteiaje, mai les în orele de vârf, dar cred că viața pietonilor este mai importantă”, a conchis funcționarul.

Amintim că decizia autorităților locale de a instala limitatoare de viteză în preajma trecerilor pietonale a fost salutată de cetățeni. Unii șoferi și-au manifestat însă nemulțumirea față de modul în care au fost instalate acestea, menționând că sunt prea dure și prea înalte și că pot provoxca defectarea suspensiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?