Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Conferință internațională la Chișinău, dedicată Zilei Mondiale a Mediului

4 iun. 2015,, 10:15   Societate
2205 0

Foto: tribuna.md

Vineri, 5 iunie curent, cu începere de la ora 10.00, Ministerul Mediului organizează în incinta Palatului Republicii Conferința internațională „Mediul și schimbarea climei: de la viziune la acțiune”, consacrată Zilei Mondiale a Mediului, informează NOI.md.

În cadrul evenimentului vor fi abordate un șir de subiecte menite să atragă atenția factorilor de decizie la nivel național și internațional, a administrației locale, a mediului de afaceri și a societății civile asupra necesității consolidării eforturilor în vederea întreprinderii acțiunilor comune privind asigurarea protecției mediului înconjurător. Aceste atenționări au ca finalitate utilizarea rațională a resurselor naturale, îmbunătățirea calității mediului și, nu în ultimul rînd, diminuarea fenomenului schimbării climatice, pentru a asigura generațiilor următoare un viitor prosper și sigur din punctul de vedere al durabilității mediului.

Lucrările Conferinței se vor desfășura în cadrul a cinci ateliere: Schimbările climatice – COP 21 (Paris); Eficiența energetică și schimbările climatice; Managementul deșeurilor; Protecția și conservarea resurselor naturale; Educația ecologică.

La eveniment vor participa reprezentanți ai mai multor instituții de peste hotare, ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, conducerea de vîrf a țării, oficiali ai Guvernului, delegați ai autorităților publice centrale și locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?