Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Un candidat la funcţia de primar consideră că unii concurenţi sînt implicaţi în furtul de la BEM

3 iun. 2015,, 17:00   Politică
7150 11
Кэлдаре: в якобы сгоревших документах BEM - фамилия Гречаный
Foto: youtube.com
Candidatul la funcţia de primar al municipiului Chişinău din partea blocului electoral "Lista poporului", Igor Căldare, consideră că oponentul său din partea PSRM, Zinaida Greceanîi, şi candidatul pentru funcţia de primar de Orhei, Ilan Șor, sînt implicaţi în furtul banilor de la Banca de Economii (BEM).

El a relatat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că "pe parcursul anului a prezentat peste 20 de dovezi în cazul furtului banilor de la BEM".

Căldare a menţionat că "pe parcursul următoarelor cîteva zile vor fi făcute publice documentele originale, care se vehiculează că ar fi ars într-un automobil şi se aşteaptă o luptă crîncenă". Potrivit lui, "conferinţa de presă este un avertisment pentru unii procurori care falsifică cazurile şi ascund informaţia".

"De exemplu se tace despre faptul că în această poveste este implicată şi Greceanîi, al cărei soţ a primit credite nerambursabile de peste 800 de milioane de lei. Iar nepotul său din Procuratura Anticorupţie, Vasile Moroşan, împreună cu soţia sa, Natalia, a obţinut credite de 46 de milioane de lei după ce compania în care deţine 53% de acţiuni a gajat parterul Spitalului Republican. De asemenea, tatăl Nataliei, Ion Lambantu, a gajat Grădiniţa de Copii nr. 29, cafeneaua "Guguţă" şi alte localuri, şi a obţinut un credit de 18 milioane de euro", a spus candidatul.

În opinia lui, "rudele doamnei Greceanîi au manipulat conducerea băncii şi au făcut-o ascunzîndu-se în spatele lui Plahotniuc, fără ca acesta să ştie".

"În documentele care ar fi ars în automobil figurează numele Greceanîi. Sper că au doar acelaşi nume", a spus candidatul, adăugînd că "o altă persoană, ştiută de toţi, este candidatul pentru primar de Orhei, Ilan Șor, care, de asemenea, este implicat în această schemă".

"BEM a acordat credite persoanelor juridice şi a transferat bani la Banca Socială, cînd a transferat resursele în diferite companii. În rezultat a fost încălcată legea, ceea ce a dus la pierderea banilor", a spus Căldare.

El consideră că "după implicarea Băncii Naţionale în această poveste, lui Șor trebuiau să-i fie aduse acuzaţii, cu atît mai mult că riscă de la 2 la 5 ani de închisoare pentru fraudă".

El a menţionat că "automobilul în care ar fi ars documentele de la bănci a fost acordat de una dintre companiile lui Șor".

Candidatul pentru primar de Chişinău consideră că "Centrul Naţional Anticorupţie intenţionat falsifică dosarele, ceea ce îi permite lui Șor să fie la libertate şi să candideze la alegeri, iar în cazul în care va avea probleme, va afirma că este răfuială politică".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?