X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Merkel: Principalele amenințări la adresa comunității internaționale

3 iun. 2015,, 15:40   Externe
2780 2

Foto: deschide.md

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a inclus anexarea Crimeii printre principalele amenințări la adresa comunității internaționale, într-un articol publicat în Globe and Mail înainte de summitul G7 din Germania, informează miercuri agenția de presă Unian, citată de agerpres.ro.

'Oare ne puteam imagina că, după 25 de ani de la încheierea războiului rece, ordinea din Europa ar putea fi perturbată de anexarea Crimeii? Sau faptul că proliferarea virusului Ebola ar putea frîna dezvoltarea țărilor africane, iar în Orientul Mijlociu o organizație islamistă teroristă va încerca să stabilească un califat pe teritoriul altor state?', scrie Merkel în articol.

Cancelarul federal german și-a exprimat convingerea că toate aceste probleme, care se află pe agenda summitului G7, 'necesită un răspuns din partea comunității internaționale'.

'În timpul summitului G7 vor fi analizate și alte probleme, care nu se referă la diplomația de criză', a subliniat Merkel, precizînd că se va discuta și despre situația economică pe plan global. 'Obiectivele noastre sînt îndreptate spre îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor. Acest lucru poate fi obținut prin dezvoltarea comerțului internațional, bazat pe înalte standarde sociale și ecologice, precum și atrăgînd tot mai multe investiții', a adăugat cancelarul federal al Germaniei.

Angela Merkel a declarat anterior că o revenire la formatul G8 nu este posibilă, atîta vreme cît 'Rusia nu va respecta valorile democratice fundamentale'.

Formatul G8 (Franța, Marea Britanie, Rusia, Germania, Japonia, Italia, SUA și Canada) a fost suspendat în martie 2014, după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea, Federația Rusă fiind exclusă din acest grup. Summitul G7 s-a desfășurat în luna iunie a aceluiași an, la Bruxelles.

Următorul summit al G7 va avea loc în Germania, în castelul bavarez Elmau, în perioada 7-8 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?