X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Consilierul premierului a explicat cum au fost cheltuite creditele pentru băncile problematice

3 iun. 2015,, 16:00   Economie
2861 1
Советник премьера объяснил, на что пошли кредиты для проблемных банков
Foto: vedomosti.md
Principalul consilier de stat al prim-ministrului Republicii Moldova în domeniul finanțelor, Natan Garștea, a explicat cum au fost folosite creditele urgente oferite băncilor problematice sub garanția Guvernului, menționînd că acești bani sînt destinați pentru restituirea depozitelor și achitarea datoriilor, informează NOI.md.

Natan Garștea a scris pe blogul său că „opinia generală ar fi că banii oferiți Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank vor fi utilizați pentru a salva aceste bănci problematice”.

Consilierul premierului a subliniat că în realitate situația este diferită. Potrivit lui Garștea, mijloacele din creditele acordate conform garanțiilor vor fi utilizate exclusiv pentru restituirea depunerilor din bănci. „Datorită faptului că din toate trei bănci au fost sustrase practic toate lichiditățile, ele nu mai aveau cum întoarce banii deponenților și clienților – persoane juridice, careu avea solduri pe conturile băncii”.

Natan Garștea a menționat că banii din garanția acordată de Guvern au mers pentru restituirea depozitelor și datoriilor. „BEM are peste un milion de deponenți, mulți dintre ei păstrează acolo acumulările de o viață. Guvernul a garantat împrumuturi pentru băncile problematice anume pentru ca nimeni dintre deponenții băncilor să nu rămînă fără bani”. Potrivit lui Garștea, destinațiile de utilizare a mijloacelor din garanții sînt indicate expres în hotărîrea desecretizată din aprilie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?