X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Oleg Cernei acuză autorităţile Chişinăului de repartizarea ilegală a 27 ha de teren

2 iun. 2015,, 17:00   Societate
2057 0
Черней обвиняет примэрию и судей в незаконном распределении 27 га земли
Foto: noi.md
Candidatul independent la funcţia de consilier municipal Chişinău, Oleg Cernei, acuză Primăria şi pe judecători de repartizarea ilegală a 27 ha de terenuri din capitală.

El a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că "în 2014-2015 au fost repartizate ilegal 50 de terenuri, bugetul municipal fiind prejudiciat cu 380 de milioane de lei".

Potrivit lui, aceste acţiuni au fost contestate pentru deschiderea dosarelor penale şi stabilirea nivelului de implicare a angajaților Primăriei.

Cernei a relatat că la ultima şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău, din 11 mai, pe ordinea de zi au fost incluse alte 68 de proiecte funciare, care, prin votul comun al consilierilor PCRM şi PL, au fost adoptate.

"Am propus să nu fie examinate şi votate aceste proiecte, însă consilierii au luat altă decizie", a spus el.

Cernei a menţionat că "repartizarea terenurilor în zonele verzi, precum şi pe marginea drumurilor, este posibilă doar cu implicarea angajaţilor Primăriei, precum şi a judecătorilor, care, din motive necunoscute, pronunţau decizii în favoarea beneficiarilor".

El a menţionat că "la Primărie a fost creată o comisie specială, care pe parcursul a două luni investiga toate cazurile de repartizare ilegală a terenurilor, şi a depistat că juriştii Primăriei, din motive diverse, nu au contestat deciziile de judecată sau nu se prezentau la şedinţă, ceea ce a permis unor persoane să obţină terenuri fără probleme".

El a îndemnat "Centrul Naţional Anticorupţie, ai cărui doi angajați sînt implicaţi în repartizarea terenurilor, să facă publică toată informaţia de care dispune şi să comunice în cîte cazuri au fost deschise dosare penale, precum şi ca Procuratura Generală să comunice la ce etapă se află ancheta".

Potrivit lui Cernei, în prezent sînt deschise 17 dosare penale.

„Șapte din 27 ha nu mai pot fi returnate, iar pentru restul trebuie să ne luptăm”, a spus Cernei.

Candidatul independent a menţionat că "toată informaţia a fost prezentată locuitorilor, pentru ca orăşenii să ştie ce se face la Primărie şi cum lucrează Consiliul municipal şi să ştie pentru cine să voteze".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?