X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Experți: Autoritățile stîrnesc isterica înainte de alegeri

2 iun. 2015,, 10:05   Politică
3688 6
Эксперты: Власти создают истерику накануне выборов
Foto: europalibera.org
Reprezentantul Platformei Civice ”DA”, Igor Boţan, consideră că toate acţiunile care au avut loc în ultimele zile în capitală, alertele cu bombă, descoperirea de cocktailuri molotov etc, sunt îndreptate spre stoparea acţiunilor de protest.

”Autorităţile vor să sperie oamenii, ca să vină mai puţini oameni la protest. Pentru că acest miting este o dovadă vizuală a necompetenţei puterii. Oamenii au fost furaţi şi ceea ce ne aşteaptă este ceva dramatic, de aceea trebuie să fim solidari, a spus Igor Boţan.

Şi ceilalţi invitaţi la emisiunea ”Politica”, la fel s-au arătat convinşi că, tot ce fac acum autorităţile sunt nişte chestii regizate.

Mariana Kalughin, expert în lupta cu corupţia: ”Este dramatic la ce s-a ajuns. Că oamenii nu mai cred unor astfel de chestii serioase despre care vorbesc autorităţile, mă refer la terorism. Dar ceea ce fac ei acum , este pur şi simplu amuzant. Oamenii care nu doresc să fie manipulaţi, o să vină oricum la protest.

Analistul politic Alexei Tulbure, consideră că, oamenii nu fac nimic ilegal prin participarea la un miting. Ei vin la protest pentru a cere respectarea legilor, dar nu pentru a organiza un maidan sângeros. ”Este multă prostie în ceea ce face acum puterea. Se începe discreditarea democraţiei, a elementelor normale în ţară. Oamenii nu trebuie să ia în seamă ceea ce scrie presa controlată. Metoda corectă de schimbare, este cea de reacţie activă a societăţii.

Expertul în politică internaţională şi securitate, Valeriu Ostalep: ”O asemenea şmecherie, autorităţile au mai făcut-o anul trecut până la alegeri. Scenariul e acelaşi. Autorul e acelaşi. Iar citind unele site-uri, ai impresia că Moldova este centrul terorismului international. Se creează o isterie, pentru ca într-un moment, totul să dispară ca şi data trecută. Noi nu trebuie să ne permitem să-şi bată joc de noi”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?