X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Zboruri demonstrative la baza militară de aviație de la Mărculești

1 iun. 2015,, 13:30   Societate
7855 1
«Взлет разрешаю», - редкая команда прозвучала на военной авиабазе в Маркулештах
Foto: elidor.md
Zboruri demonstrative și parașutări – astfel a fost marcată aniversarea a 23-a de la crearea Bazei de aviație „Decebal” a Armatei Naționale a Republicii Moldova, informează Serviciul de presă al Ministerului Apărării. Baza de aviație „Decebal” a fost creată prin decretul președintelui Republicii Moldova, Mircea Snegur, pe 27 mai 1992, în baza Regimentului de aviație nr. 86 al Uniunii Sovietice, notează NOI.md.

Cea de-a 23-a aniversare a Bazei de aviație „Decebal” a fost marcată prin zboruri demonstrative, care au devenit o raritate în perioada contemporană a forțelor aeriene naționale. Zborurile au fost efectuate cu avioane de tip „An-2”, „Sting”, dar și cu elicoptere „Mi-2”. La sol cei prezenți au mai putut vedea avioane de luptă „MiG-29”, avioane de transport „An-26” și „An-72”, „Yak-18T”, dar și cîteva mijloace de tehnică aeriană din alte țări.

Totodată, au fost demonstrate și parașutări de la altitudinile de 400, 1200 și 2000 de metri.

La eveniment au fost prezenți șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, ofițeri ai Forțelor Militare Aeriene, jurnaliști și spectatori civili.

În pofida faptului că Forțele Militare Aeriene practic lipsesc, piloții moldoveni sînt cunoscuți prin nivelul înalt de pregătire în majoritatea „punctelor fierbinți” din lume. Cîteva companii aeriene private din Moldova, completate în exclusivitate cu veterani ai Forțelor Aeriene ale țării, de mai mulți ani oferă servicii forțelor ONU.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?