Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Ciurea: După alegeri vor apărea personaje politice noi

1 iun. 2015,, 11:47   Politică
3970 1

Ciurea: După alegeri vor apărea personaje politice noi
Foto : tribuna.md

Consolidarea forțelor politice proruse ar putea determina o reconfigurare a puterii după alegerile locale din 14 iunie. De această părere este expertul IDIS „Viitorul”, Cornel Ciurea, informează NOI.md.

Potrivit politologului, trendul prorusesc este în ascensiune, iar candidații partidelor de stînga sînt avantajaţi în această campanie electorală de mai mulţi factori.

„Nu în zadar politicienii încep să vorbească despre o schimbare a guvernului. Şi toate aceste lucruri vin tocmai de aici, din faptul că toată lumea înţelege că vor apărea figuri noi, personaje politice noi, care vor trebui să fie incluse în noua echipă guvernamentală. Deci, alegerile locale vor anunţa o schimbare şi este important ca această schimbare să fie cumva ajustată la vectorul nostru proeuropean, la dorinţa noastră de a păstra cursul pe care îl promovăm de ceva timp”, a precizat Ciurea în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Cu toate acestea, afirmă analistul, reconfigurarea puterii nu va însemna blocarea totală a cursului proeuropean. Potrivit lui Ciurea, orice politician, pînă și unul prorus, va fi constrîns de împrejurări să nu admită asemenea scenarii.

„Chiar Partidul Socialiştilor, care, fiind în opoziţie, strigă în gura mare că Uniunea Europeană este deja căzută în desuetudine şi va trebui să ne reorientăm, ajuns la guvernare, eu întrevăd această posibilitate, îşi va schimba discursul şi acţiunile şi va trebui să acomodeze lucrurile, să împace şi oaia, şi varza. Nu am această frică, trendul proeuropean nu se va bloca, dar se va încetini. Şi aceasta este deja clar, iar summitul de la Riga demonstrează acest lucru. Noi cu toţii trebuie un pic să ne acomodăm şi să începem să ne ajustăm şi vorba, şi acţiunile, tocmai pentru a nu arăta surprinşi atunci cînd acest lucru se va întîmpla”, a remarcat Corneliu Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?