X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Economiei va analiza cauzele creșterii prețurilor în Moldova

30 mai. 2015,, 18:00   Economie
2905 3

Foto: magazinulprogresiv.ro

Ministerul Economiei a instituit un grup de lucru care va analiza cauzele reale ale creșterii prețurilor pe piața internă și va elabora măsurile necesare pentru protejarea păturilor social-vulnerabile ale populației, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în termen de trei zile membrii grupului de lucru urmează să prezinte instituției note de sinteză privind evoluția tarifelor și a prețurilor, analiza legislației și propuneri de redresare a situației și de îmbunătățire a cadrului legal. În baza acestor informații va fi elaborată o evaluare complexă a factorilor direcți și indirecți ce au determinat majorările și dacă acestea sînt justificate, precum și metodele de ameliorare a situației. Totodată, vor fi identificate căile de eficientizare a activității instituțiilor publice abilitate cu funcții de supraveghere a pieții privind prețurile.

Concluziile și propunerile privind asigurarea protecției sociale a consumatorilor vor fi prezentate, ulterior, Guvernului.

Din grupul de lucru, care a fost instituit la 27 mai la indicația Guvernului, fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei, Băncii Naționale a Moldovei, Consiliului Concurenței, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Confederației Naționale a Sindicatelor, Institutului Național de Cercetări Economice, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii Protecției, Sociale și Familiei, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Inspecției Financiare, Serviciului Vamal, Biroului Național de Statistică, Agenției Protecția Consumatorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?