X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Corneliu Gurin le-a solicitat ambasadorilor angajarea unor experţi străini

29 mai. 2015,, 17:50   Economie
2958 2

К расследованию мошенничества в банковском секторе подключат иностранных экспертов
Foto: omg.md

Întrevedere importantă la Procuratura Generală. Reprezentanţii mai multor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova au discutat cu procurorul general, Corneliu Gurin.

Gurin a amenţionat că investigația extinsă în cazul fraudelor din sectorul financiar-bancar constituie o prioritate pentru activitatea instituţiei pe care o conduce.

Procurorul general a informat despre strategia de acțiune pe etapele următoare, care presupune acțiuni complexe și de amploare, vizând mai multe persoane de înalt rang, cu influență administrativă, politică sau economică.

În același context, Corneliu Gurin a solicitat suportul ambasadorilor prin angajarea unor experți străini, care să susțină eficiența investigațiilor și asigurarea recuperării prejudiciilor aduse intereselor publice și private.

Un alt subiect al discuției a vizat promovarea reformelor în cadrul Procuraturii și în special, examinarea noii Legi cu privire la procuratură, aflată în dezbateri parlamentare. Partenerii externi au remarcat calitatea prevederilor noii legi și faptul că aceasta corespunde recomandărilor internaționale.

În cadrul întrevederii a fost exprimată importanța asigurării promovării reformei Procuraturii, aceasta constituind o prioritate a reformei justiției și un angajament internațional al autorităților Republicii Moldova.

Participanții la ședință au convenit la menținerea unui dialog continuu asupra chestiunilor de interes reciproc, a schimbului de informații privind investigațiile derulate și promovarea modernizării Procuraturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?