Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Din 1 iunie în Transnistria va fi introdusă Poliţa de asigurare (RCA)

29 mai. 2015,, 16:45   Economie
4027 0
В Приднестровье с 1 июня вводится ОСАГО
Foto: qqdps.ru
Din 1 iunie, cu jumătate de an mai devreme de termenul anunţat, în Transnistria va fi introdusă asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Acest fapt îl prevede ordinul liderului tiraspolean, Evgheni Şevciuk, care a luat decizia dată după ce Sovietul Suprem a refuzat să adopte iniţiativa sa legislativă în acest sens.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la presa locală, Şevciuk explică aceasta prin grija faţă de securitatea în trafic. În caz de accident rutier proprietarilor de poliţe li se va acoperi prejudiciul material: pînă la 50 mii de ruble - pentru prejudicierea vehiculului, 20 mii ruble - traumatizarea şoferului.

Pentru Poliţa de asigurare transnistrenii vor trebui să achite de la 235 ruble anual ($22) în dependenţă de volumul motorului. Poliţele vor fi vîndute de unica companie din regiune – "Универсальные системы страхования" (Universalinîie sistemî strahovania). În regiune sunt înregistrate circa 180 mii de automobile.

În prima săptămînă a lunii iunie pentru lipsa poliţei, miliţia le va face cîte un avertisment, iar din a doua va începe să-i amendeze cu 51 ruble ($5).

De luni, va fi necesară Poliţă RCA şi pentru vehiculele din alte state, care intră în regiune. Poliţa poate fi procurată la frontieră, la un preţ de la 335 ruble ($30).

Conform înţelegerilor între conducerea regiunii şi a RM, în Moldova se vor recunoaşte poliţele de asigurare din Transnistria, iar în stânga Nistrului cele emise de doar şase companii - Moldcargo, Acord Grup, Asterra Group, Transelit, Klassika Asigurari şi Galas, care au semnat acest mecanism.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?