X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Comisar european: Moldova are nevoie de un program de pregătire pentru aderarea la UE

29 mai. 2015,, 14:33   Politică
2575 3

Comisar european: Moldova are nevoie de un program de pregătire pentru aderarea la UE
Foto: emaidan.com.ua

Comisarul european pentru negocieri de extindere și politici de vecinătate Johannes Hahn a sugerat că Moldova ar putea fi gata să depună cerere de aderare la UE în cîțiva ani. Potrivit Radio Europa Liberă, vorbind în cadrul unei conferințe la Bruxelles pe tema rezultatelor Summitului de la Riga, Hahn a precizat că noul Guvern de la Chișinău trebuie convins să demareze un program de pregătire pentru aderarea la UE, notează NOI.md.

Potrivit comisarului european, noul Guvern nu trebuie să-și înceapă mandatul cu depunerea vreunei cereri de aderare, dar mai degrabă să accepte un program de pregătire, care ar putea duce la depunerea cererii. Acest lucru se va întîmpla atunci, cînd țara va fi pregătită, poate spre sfîrșitul „perioadei” de guvernare, a remarcat Hahn.

Precizăm că anterior, autoritățile de la Chișinău vorbeau despre necesitatea depunerii cererii de aderare la UE în acest an. Acest demers așa şi nu a fost realizat, din cauza încetinirii procesului de reforme.

Johannes Hahn, care face parte din Comisia Europeană, a spus încă de la învestire, în toamna anului trecut, că pe parcusrul mandatul său de cinci ani nu se va face nici o extindere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?