Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Volin: deconectarea postului „Rossia 24” în Moldova va cauza prejudicii partenerilor moldoveni

29 mai. 2015,, 13:55   Externe
2679 1
Foto: gsp.ro
Viceministrul Comunicațiilor și Mass-mediei al Federației Ruse, Alexei Volin, a menționat că populația nu-și schimbă preferințele în domeniul mass-media, chiar dacă sînt blocate posturile de televiziune, radio, resursele Internet, dar suferă partenerii.

Emisia postului rus de televiziune „Rossia 24” în Moldova, blocată de autoritățile republicii, va cauza prejudicii doar partenerilor moldoveni, consideră viceministrul Comunicațiilor și Mass-mediei al FR, Alexei Volin.

„Experiența denotă că peste tot unde se întreprind încercări de a restricționa emisia televiziunii, radioului, unde sînt blocate resursele Internet, populația nu-și schimbă preferințele în domeniul mass-mediei. Noi observăm că populația (Moldovei) accesează toate posturile ruse prin Internet. Dar au avut de suferit, în primul rînd, partenerii noștri moldoveni care au colaborat cu posturile ruse de televiziune”, a declarat el.

Vineri Alexei Volin a susținut la Bișkek o întrevedere cu reprezentanții mass-mediei ruse din republică, precum și a semnat un memorandum de înțelegere și cooperare în domeniul mass-mediei între Ministerul Comunicațiilor și Mass-mediei al FR și Ministerul Culturii, Informației și Turismului al Kirghiziei.

Memorandumul include un acord privind crearea condițiilor favorabile „pentru difuzarea amplă și liberă reciprocă a informației” între ambele țări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?