X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Directorul IRCS îndeamnă Rusia să recunoască independenţa Transnistriei

29 mai. 2015,, 14:15   Politică
5242 17
Директор РИСИ призывает власти России признать независимость Приднестровья
Foto: orthoview.ru
Directorul Institutului Rus de Cercetări Strategice (IRCS), general-locotenentul Leonid Reşetnicov consideră că Rusia trebuie să recunoască independenţa Transnistriei.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus, comentînd ultimele evenimente din Ucraina şi Moldova, că "soarta RMN atîrnă de un fir de aţă şi alte variante nu există".

"Trebuie să întreprindem măsuri decisive. În primul rînd, să recunoaştem independenţa Transnistriei. În al doilea, să semnăm un acord de cooperare şi ajutor reciproc, în cazul atacării Transnistriei", a subliniat Reşetnicov.

Argumentîndu-şi afirmaţiile el a spus că Transnistria nu va rezista presiunilor, "deoarece Ucraina şi Moldova, stabilind această blocadă, acţionează la indicaţia SUA".

"Ei dinamizează Chişinăul, actuala guvernare, o marionetă elementară, inclusiv, Kievul pentru a ca să sufoce Transnistria. Desigur aceasta va fi o înfrîngere a Transnistriei, va fi o lovitură şi pentru Rusia, o lovitură asupra intereselor noastre. În primul rînd, din punct de vedere geopolitic acesta a fost hotarul nostru civilizat. A fost hotarul FR. Iar ei încearcă să distrugă acest hotar", consideră generalul.

În opinia sa acţiunile Chişinăului şi Kievului de "blocare a batalionului de pacificare al FR, atacurile asupra IRCS" sînt inadmisibile.

"Dacă nu vom lua măsuri decisive, vom avea, în curînd, o situaţie similară tragediei din Odesa. Situaţia care a avut loc, posibil, pentru a nu fi stabilit coridorul Transnistria-Odesa. Transnistria trebuie protejată", a spus militarul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?