Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Putin l-a primit pe Valéry Giscard d'Estaing

29 mai. 2015,, 11:50   Externe
2153 0

Foto: lopinion.fr

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit joi pe fostul preşedinte francez Valéry Giscard d'Estaing, cu care a discutat, în special, despre criza din Ucraina şi consecinţele sale asupra relaţiilor dintre Moscova şi Paris, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, citat de Le Parisien.

Vladimir Putin şi Valéry Giscard d'Estaing au avut "un schimb substanţial de păreri în legătură cu situaţia din Ucraina şi consecinţele sale atît asupra relaţiilor dintre Rusia şi Franţa, cît şi asupra celor dintre Rusia şi Uniunea Europeană", se arată într-un comunicat al Kremlinului.

"Rusia şi UE trebuie să pună capăt (...) climatului de tensiuni şi critici", a pledat fostul preşedinte francez într-un interviu pentru agenţia de stat Tass.

Conflictul armat din estul Ucrainei între forţele fidele Kievului şi separatiştii proruşi a provocat cea mai gavă criză dintre Rusia şi occidentali de la sfîrşitul Războiului Rece. UE şi Statele Unite au impus anul trecut o serie de sancţiuni Moscovei, pe care o acuză că oferă sprijiin militar rebelilor ucraineni, o acuzaţie respinsă de Moscova.

În acest context, Franţa a suspendat la sfîrşitul lui 2014 "pînă la un nou ordin" livrarea către Rusia a unor nave de război de tip Mistral, din cauza presupusei implicări a Moscovei în conflictul din Ucraina.

Valéry Giscard d'Estaing, în vîrstă de 89 de ani, preşedinte al Franţei în perioada 1974-1981, se află în Rusia cu ocazia lansării unei cărţi, "Victoria Marii Armate", în care face un exerciţiu de imaginaţie asupra a ceea ce s-ar întîmpla dacă Napoleon s-ar întoarce victorios în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?