X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu: Dacă voi fi demisă mă voi retrage din viaţa publică

29 mai. 2015,, 11:35   Politică
3312 8

Санду: Если меня отстранят, я оставлю общественную жизнь
Foto: ipn.md

Dacă voi fi demisă din funcţia de ministru al educaţiei, mă voi retrage din viaţa publică, din PLDM, şi nu voi continua o carieră politică, a declarat ministrul educaţiei, Maia Sandu în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Nu voi accepta mai mult nicio funcţie publică . Am obosit foarte mult. Mai am nevoie să-mi redresez şi starea financiară. PLDM nu m-a format pe mine. Am decis să ader la formaţiune doar pentru faptul că am fost susţinută în reforma în educaţie. Oficial, nu sunt membru de partid. Nu este exclus ca acest guvern să fie demis. Voi accepta să rămân doar în calitate de ministru al educaţiei, pentru a continua reformele. Există riscul că un alt ministru ar putea să oprească reformele începute. Mi-aş dori foarte mult ca după plecarea mea să rămână echipa şi să continue reformele. Asemenea reforme se fac în 4-5 ani”, a declarat Maia Sandu.

În cadrul aceleaşi emisiuni Maia Sandu a mai declarat că unica soluţie pentru a determina instituţiile statului să funcţioneze este presiunea publică. „Mi-i greu să cred că instituţiile statului vor să elucideze corect cazul cu BEM. Singura soluţie este presiunea societăţii, să-i pună la stâlpul ruşinii. Dar nu cred că vom reuşi în două săptămâni. Este nevoie de mai mult timp şi de o presiune continuă din partea populaţiei ca lucrurile să se mişte încet. Guvernul nu poate face prea multe în acest caz. Procuratura, CNA, Banca Naţională sunt instituţii independente, Guvernul nu poate să le dicteze ce şi cum să facă”, a declarat ministrul educaţiei.

Întrebată despre potenţiala fuziune a instituţiilor de învăţământ superior, Maia Sandu a spus că deocamdată această problemă se discută. „A fost formată o comisie din experţi care lucrează asupra optimizării numărului instituţiilor de învăţământ superior. Este o propunere din cadrul unui proiect al UE”, a spus Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?