X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce a spus Medvedev în cadrul întrevederii cu Gaburici

29 mai. 2015,, 09:56   Politică
7745 2
Medvedev, la întrevederea cu Gaburici: Dialogul dintre țările noastre trebuie să continue
Foto : gov.md
Premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și-a exprimat disponibilitatea țării sale de a continua redeschiderea pieței ruse pentru produsele moldovenești. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi bilaterale cu premierul Chiril Gaburici, desfășurată în această dimineață, în oraşul Burabai, Republica Kazahstan. Întrevederea a avut loc în contextul Reuniunii Consiliului Șefilor de Guvern ai CSI, informează NOI.md.

Chiril Gaburici i-a mulțumit omologului său pentru primii pași făcuți în direcția reluării exportului de produse agricole moldovenești și a pledat pentru dezvoltarea relațiilor constructive cu Federația Rusă.

„Alegerea vectorului european nu este o alegere contra Rusiei. Spațiile economice sînt compatibile, iar colaborarea, în acest sens, este benefică pentru ambele state”, a subliniat Gaburici.

Și Dmitri Medvedev a optat pentru ameliorarea relaţiilor comercial-economice benefice pentru economiile celor două state. „Dialogul dintre țările noastre trebuie să continue într-o manieră constructivă”, a menționat prim-ministrul Rusiei.

În cadrul întrevederii, părțile au convenit asupra reluării activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică. Alte subiecte abordate de către Chiril Gaburici și Dmitri Medvedev au vizat aspecte ale colaborării în domeniul energetic și cel social.

Prim-ministrul Chiril Gaburici se află într-o vizită de două zile în Republica Kazahstan, unde participă la Reuniunea Consiliului Șefilor de Guvern ai CSI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?