X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Salariile membrilor CNPF vor fi reduse cu aproape 9000 de lei

28 mai. 2015,, 15:16   Economie
2560 1

Salariile membrilor CNPF vor fi reduse cu aproape 9000 de lei
Foto : realitatea.md

Bugetul Comisiei Naționale a Pieței Financiare pentru a anul 2015 a fost redus cu circa 3 milioane de lei, constituind aproximativ 22 de milioane de lei. Prevederea se conține în proiectul bugetului instituției pentru acest an, aprobat astăzi de Parlament, informează NOI.md.

Documentul mai prevede micșorarea cu 30 la sută a salariilor președintelui CNPF, precum și a membrilor instituției. Astfel, salariul președintelui a fost micșorat de la 43 de mii de lei la 35 de mii de lei, iar cel al membrilor de la 35 de mii, la 26 de mii de lei.

„ În mod special au fost micșorate cheltuielile ce ține de salarizarea membrilor, s-au micșorat și cheltuielile pentru investițiile capitale și cele legate de administrare propriu-zisă a Comisiei. În linii generale este un buget echilibrat. Sînt mai mult ca sigur că CNPF va reuși să facă față tuturor provocărilor de pe piața de capital. Am solicitat înțelegere din partea membrilor CNPF în ceea ce privește reducerea salariile și le mulțumesc că au înțeles situația”, a precizat președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Ștefan Creangă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?