Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Fostul şef al Inspectoratului Fiscal lipseşte de la a doua şedinţă de judecată consecutiv

28 mai. 2015,, 16:00   Societate
2746 1
Экс-глава налоговой инспекции второй раз не явился в суд
Foto: timpul.md
Fostul şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Nicolae Vicol, lipseşte de la a doua şedinţă de judecată consecutiv, a comunicat în ajun procurorul Lilian Rudei.

Potrivit agenţiei "Infotag", reprezentantul acuzării a opinat că "cazul se tergiversează intenţionat", iar figurantul principal a părăsit ţara intenţionat, motivînd prin probleme de sănătate.

Categoric împotriva unei asemenea interpretări este avocatul Vasile Nicoară, care afirmă că clientul său "are probleme serioase de sănătate şi pentru a le rezolva a plecat peste hotare".

Avocatul este convins că la următoarea şedinţă clientul său va fi prezent deja, fără a explica de ce instanţa nu a fost anunţată despre plecarea lui Vicol.

Rudei a spus că dacă fostul şef IFPS nu va apărea săptămîna viitoare în Sala de judecată (la şedinţa dată va fi pronunţată sentinţa - "I"), se va propune arestarea sa.

Experţi independenţi au remarcat comportamentul ciudat al magistraţilor Judecătoriei Rîşcani, care nu pot pronunţa sentinţa în absenţa acuzatului. Ei au amintit de precedentul cînd în ianuarie 2015 Judecătoria Centru l-a condamnat în absenţă la patru ani de închisoare pe fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc (la momentul pronunţării sentinţei plecat din ţară).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?