X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Renato Usatîi: liberal democraţii încearcă să mituiască candidaţii "Partidului nostru"

28 mai. 2015,, 11:00   Politică
6134 3
Усатый: ЛДПМ пытается подкупить кандидатов в советники от "Нашей партии"
Foto: golos.md
Membrii PLDM au întreprins încercări de a mitui candidaţii "Partidului Nostru" pentru funcţiile de consilieri, a comunicat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă liderul formaţiunii, Renato Usatîi.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că în raioanele Drochia, Edineţ şi Ocniţa reprezentanţii PLDM se apropiau de candidaşi şi le propuneau să încheie o înţelegere.

"Li se cumpără bilet la Moscova, până la Aeroportul Domodedovo. Acolo fiecăruia i se dau $9,6 mii, ei revin în Moldova şi la vamă spun că conducerea "Partidului Nostru" i-a trimis la Moscova după bani. În semn de recunoştinţă şi în calitate de onorar, aceşti bani le rămâneau acelora, din rândurile adepţilor noştri, care ar fi acceptat", a declarat politicianul.

Potrivit lui Usatîi, partidul nu foloseşte bani din străinătate.

El afirmă că încă o încercare de a discredita partidul a constituit-o adresarea la Procuratura Generală a reprezentantului PLDM în CEC, Pavel Gafton, cu privire la retragerea partidului din cursa electorală pentru promisiunile făcute de Usatîi la concertul din Făleşti.

"Mi-am cerut scuze faţă de pensionarii din oraş, pentru faptul că nu le-am putut acorda ajutorul cu prilejul zilei de 9 mai, deoarece deja începuse perioada electorală. Dar am spus că-i voi ajuta după 14 iunie. Gafton cere Procuraturii să considere promisiunile lui Usatîi mituire a alegătorilor. Care este logica? Atunci trebuie excluşi din cursă şi reprezentanţii PLDM şi PDM - pentru provocări. Deja am fost asigurat de unele misiuni diplomatice, acreditate la Chişinău, că voi fi sprijinit, că nu vor admite încălcarea de către autorităţi a nomelor electorale, cum s-a procedat în toamna anului 2014. Şi mă adresez liderilor PLDM şi PDM - Filat şi Plahotniuc - calmaţi-vă! Transmiteţi cuiva cheile de la cabinete şi nu uitaţi că nu executăm prizonierii", a spus Usatîi.

El i-a îndemnat pe reprezentanţii tuturor partidelor politice, care nu se află la guvernare, să vină pe 10 iunie, la ora 16.00, la circ.

"De acolo va începe Marşul Naţional "Pentru alegeri cinstite". Invit toţi locuitorii capitalei, toţi cetăţenii Moldovei. Vom porni cu cîntece spre PMAN, unde vom desfăşura un miting mic sau unul foarte mare", a spus Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?