X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Transnistria îşi va modifica sistemul de impozitare

27 mai. 2015,, 15:00   Economie
2972 0
Приднестровье сменит новую налоговую систему
Foto: vestipmr.info
Guvernul autoproclamatei RMN speră să treacă din 2016 la un nou sistem fiscal prin introducerea TVA, impozitului pe venitul organizaţiilor şi impozitul pe venitul persoanelor juridice. De asemenea, se planifică trecerea la sistemul de impozitare a întreprinzătorilor individuali, ajustarea legislaţiei vamale, legilor privind tariful vamal şi accize şi principiilor de colectare a impozitului pe venit la legislaţia FR.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul Cabinetului de Miniştri, acest fapt este prevăzut de "Concepţia politicii bugetare şi fiscale a Transnistriei pentru 2016 şi perspectiva pe termen scurt", adoptată în ajun de Guvern.

Ministrul Dezvoltării Economice, Alevtina Slincenco, a explicat necesitatea de a revizui politica fiscală prin înrăutăţirea situaţiei economice, "în special din cauza impactului factorilor externi".

"Din 1 ianuarie îşi poate înceta existenţa regimul de preferinţe comerciale autonome, care funcţionează pentru întreprinderile transnistrene la exportul în statele Uniunii Europene. De asemenea, pot fi modificate regulile de reglementare tarifară şi netarifară pentru întreprinderile noastre", a menţionat ea.

Potrivit ministrului, actualul sistem fiscal, introdus în 2000, nu a fost adaptat la situaţia care se formează în sectorul industrial şi în activitatea comercială externă al agenţilor transnistreni.

"Deocamdată nu există premise pentru îmbunătăţirea situaţiei, de aceea este necesar de a adopta deciziile date şi de a aplica diferite instrumente, care pot contribui la stabilizarea situaţiei din economie. Un asemenea instrument îl vedem în modificarea sistemului fiscal", a spus ea.

Scopul principal al trecerii la sistemul clasic de impozitare este "intrarea în spaţiul fiscal unic cu statele partenere ale Transnistriei şi, în primul rînd, cu statele Uniunii Economice Euroasiatice".

"Ne-am apropiat de momentul cînd asemenea decizie trebuie luată, deoarece stabilitatea economiei ajunge sub semnul întrebării. Scopul principal al concepţiei propuse nu este schimbarea poverii fiscale, ci intrarea într-un spaţiu fiscal comun cu principalele state partenere. Pentru noi este important, deoarece economia noastră este dependentă de export. Din păcate regimul de blocare doar se intensifică şi noi avem nevoie de o bază de resurse, în baza căreia am putea lua decizii administrative, iar elementele de bază trebuie reglementate luînd în calcul priorităţile noastre. Sistemul fiscal în aceste sens este o prioritate", a spus vicepremierul Maia Parnas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?