X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dodon califică drept provocare decizia Consiliului municipal Bălți

27 mai. 2015,, 13:19   Politică
3521 3

Dodon califică drept provocare decizia Consiliului municipal Bălți
Foto: noi.md

Liderul PSRM, Igor Dodon, sugerează că hotărîrea Consiliului municipal Bălți privind organizarea unui referendum este o provocare, făcută cu scopul de a destabiliza situația. Dodon s-a referit la acest subiect astăzi în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Socialistul a precizat că problema consolidării autonomiei locale poate fi soluționată pe alte căi. „Eu nu sînt împotrivă ca autoritățile publice locale să solicite mai multe drepturi, mă refer inclusiv la Bălți. Noi sîntem alături de cei care vor să întărească autonomia, dar este foarte straniu că acest lucru se întîmplă acum în campania electorală. Să nu fie asta o provocare pentru destabilizarea situației”, a spus Dodon.

Liderul socialiștilor a mai adăugat că este categoric împotriva oricăror acțiuni de destabilizare a situației interne. „Eu am de gînd să locuiesc în țara asta, am copii care merg zilnic la școală, la grădiniță, avem nevoie de o țară liniștită. Acest lucru le este convenabil celor care le fuge terenul de sub picioare”, a precizat Dodon.

Amintim că consilierii municipali din Bălți au decis ieri organizarea, pe 1 noiembrie 2015, a unui referendum consultativ privind autonomia locală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?