X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Prim-ministrul va participa la şedinţa Consiliului şefilor de guverne CSI

27 mai. 2015,, 13:15   Politică
2431 0
Премьер примет участие в заседании Совета глав правительств СНГ
Foto: dknews.kz
Prim-ministrul Chiril Gaburici va vizita pe 28-29 mai Kazahstanul pentru a participa la şedinţa Consiliului şefilor de guverne al Comunităţii Statelor Independente, care va avea loc vineri în oraşul Burabai.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă la Guvernului, programul vizitei prevede o serie de întîlniri bilaterale, în particular cu şefii de guverne din FR - Dmitri Medvedev, Belarus - Andrei Kobeakov şi Kazahstan - Karim Masimov.

Pe agenda şedinţei Consiliului sînt incluse 20 de subiecte, inclusiv, privind aprofundarea cooperării în domeniul inovaţiilor, silviculturii, industriei. Însă subiectul principal este cooperarea economică. În noiembrie 2014 şefii de guverne din statele CSI au decis să elaboreze un plan comun de acţiuni. Scopul acestuia este de a diminua consecinţele negative ale crizei financiare mondiale.

"Ţările Comunităţii au reuşit să asigure dezvoltarea stabilă a economiei. În unele domenii s-a înregistrat o mică diminuare a indicilor, dar s-a reuşit, în general, menţinerea indicilor din anii precedenţi. Noi sperăm că prin eforturi comune vom reuşi să păstrăm în spaţiul CSI stabilitatea în dezvoltarea economică a statelor noastre", a declarat în ajunul summitului preşedintele Comitetului Executiv al CSI, Serghei Lebedev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?