X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Peste 20 de mii de ucraineni au părăsit țara timp de două săptămîni

27 mai. 2015,, 11:50   Externe
4466 0

Foto: tv7.md

Reprezentantul oficial al Secretarului General al ONU, Stéphane Dujarric, a declarat despre fluxul tot mai mare de refugiați din Ucraina, ca urmare a conflictului continuu din sud-estul țării.

În discursul său reprezentantul Secretarului General al ONU a făcut referire la datele Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

„Mulți locuitori pașnici continue să se afle în adăposturile subterane. Ministerul Politicii Sociale a înregistrat 1,3 milioane de persoane în calitate de persoanele deplasate intern. Doar în ultimele trei săptămîni s-a înregistrat o creștere de 44 de mii de persoane”, a comentat Dujarric.

Potrivit lui, numărul cetățenilor ucraineni care părăsesc țara continuă să sporească. În ultimele două săptămîni această creștere a constituit 23 de mii de persoane. În total azil au solicitat 857 mii de persoane.

În aprilie deputații din Duma de Stat au elaborat un proiect de lege are ușurează procedura de obținere a cetățeniei rusești pentru refugiații din Ucraina. Proiectul de lege presupune, în special, anularea necesității de a prezenta documentele de la Serviciul de Stat Migrație, care confirmă cererea privind renunțarea la cetățenia Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?