Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Uniunea Europeană a acordat Moldovei 1,1 mil. euro pentru reducerea barierelor tehnice în comerţ

26 mai. 2015,, 17:15   Economie
2388 0
1,1 млн. евро от ЕС - на снижение технических барьеров в торговле
Foto: gagauzmedia.md
Uniunea Europeană a acordat Moldovei 1,1 mil. de euro, pentru reducerea barierelor tehnice din calea comerţului şi pentru facilitarea şi îmbunătăţirea comerţul internaţional în cadrul proiectului TWINNING "Consolidarea capacităţilor în sectorul standardizării şi metrologiei şi respectarea standardelor internaţionale".

Potrivit agenţiei "Infotag", ambasadoarea Germaniei în Moldova, Ulrike Maria Knotz, a spus, marţi, la prezentarea proiectului, că în lume nu există piaţă fără standarde în metrologie şi Moldova trebuie să ajusteze standardele sale la cerinţele UE.

"Germania împreună cu colegii săi din România vor oferi consultaţii instituţiilor din domeniul metrologiei şi standardizării pentru dezvoltarea potenţialului naţional, ceea ce este foarte important pentru economia ţării şi a societăţii", a spus ea.

Obiectivul general al proiectului este de a pregăti RM pentru implementarea Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător ca parte integrantă a Acordului de Asociere semnat cu UE.

Ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurca, s-a arătat mulţumit de faptul că ţara sa a obţinut deja experienţă în domeniul dat, prin apropierea de UE şi poate ajuta Moldova în îmbunătăţirea infrastructurii calităţii.

Proiectul vizează armonizarea legislaţiei pentru implementarea a două directive la preambalarea produselor şi evaluarea conformităţii. De asemenea, vor fi organizate consultări, seminare şi vizite de studiu în statele membre ale UE. Perioada de desfăşurare a proiectului este de 24 de luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?