Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

La Chișinău s-a desfășurat Campionatul Mondial de Jocuri Intelectuale „Znatokiada”

26 mai. 2015,, 16:25   Societate
2675 0
В Кишиневе прошел чемпионат мира по интеллектуальным играм – «Знатокиада»
Foto: rtr.md
Chișinăul a găzduit în premieră „Znatokiada” – un fel de Campionat Mondial de Jocuri Intelectuale. Pe parcursul a trei zile cunoscuți membri ai Clubului Elitar „Cito? Gde? Kogda?” (Ce? Unde? Cînd?), printre care: Maxim Potașev, Ilia Novikov, Elizaveta Ovdeenko, și-au etalat cunoștințele și capacitățile intelectuale. Primele trei locuri au fost ocupate de echipe din Rusia și Ucraina, iar echipa din Moldova a reușit să ajungă în sferturile de finală.

Pentru trei zile capitala Moldovei a devenit și capitala jocurilor intelectuale. La Chișinău au venit zeci de minți luminate din: Rusia, Ucraina, Israel, România, Bulgaria și alte țări. Toți participanții au rămas încîntați de Chișinău și de Moldova.

„Znatokiada” este principalul eveniment în lumea jocurilor intelectuale. Moldova a reușit să găzduiască un eveniment de asemenea rang datorită rezultatelor echipei moldovenești din anii precedenți.

Organizatorul evenimentului, Grigore Alhazov, a amintit că la „Znatokiada” de la Odesa selecționata Moldovei a cîștigat Cupa Olimpică a țărilor, care poate fi considerată, de facto, Campionat Mondial între echipe la jocul „Ce? Unde? Cînd?”.

În cele trei zile competiționale participanții au concurat la zece probe de jocuri intelectuale. Potrivit jucătorilor, concurența a fost una acerbă.

Competiția a fost cîștigată de echipa lui Maxim Potașev (Rusia). Pe locul doi s-a clasat selecționata Ucrainei, iar poziția a treia i-a revenit echipei lui Ilia Novikov (Rusia). Cel mai bun rezultat înregistrat de echipa moldovenească au fost sferturile de finală, unde reprezentanții țării noastre au cedat în faţa echipei lui Novikov. La „Znatokiadă” au participat circa 40 de echipe.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?