Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Preşedintele Nicolae Ttimofti va vizita pe 29 mai Găgăuzia

26 mai. 2015,, 13:30   Politică
2345 1
Тимофти посетит Гагаузию 29 мая
Foto: totul.md
Preşedintele Nicolae Timofti, pentru prima dată va vizita vineri, 29 mai, Găgăuzia. Anunţul a fost făcut în emisie directă la radioul GRT, de către başcanul autonomiei, Irina Vlah.

Potrivit agenţiei "Infotag", ea s-a arătat mulţumită de faptul că în ultima perioadă autorităţile Moldovei au devenit mai deschise faţă de Găgăuzia.

"Vizita preşedintelui este un pas foarte bun, pozitiv, care trebuie folosit cu chibzuinţă, pentru a lichida atitudinea negativă faţă de Autonomia Găgăuză. Sarcina noastră este de a crea o imagine pozitivă a Găgăuziei, deoarece locuitorii noştri sînt oameni oneşti şi ospitalieri, adevăraţi patrioţi ai Republicii Moldova", a spus başcanul.

Potrivit spuselor sale, şeful statului va vizita la Comrat un liceu moldovenesc, se va întruni într-o şedinţă cu activul autonomiei, iar apoi va pleca la Cişmichioi, unde va participa la punerea pietrei de temelie a unei noi grădiniţe de copii.

După cum a relatat anterior "Infotag", autorităţile Găgăuziei s-au arătat nemulţumite, de repetate ori, de faptul că odată cu venirea la putere, în 2012, Timofti nu a vizitat niciodată autonomia. Acest lucru se datorează şi faptului că autorităţile Găgăuziei pledau deschis împotriva cursului european al Moldovei şi chiar au desfăşurat la începutul anului 2014 un referendum cu privire la vectorul extern de dezvoltare a Moldovei, în cadrul căruia majoritatea locuitorilor au votat pentru integrarea în Uniunea Vamală.

De asemenea, conducerea Găgăuziei insistă asupra ajustării legislaţiei naţionale a Moldovei la Legea privind statutul juridic special al Gagauz-Yeri din 1994.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?