X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Fostul șef al IGP figurează într-un dosar transmis la Procuratură

26 mai. 2015,, 12:05   Societate
3225 0
Щедрые дары Бодруга: подарочные пистолеты получили украинцы с сомнительной репутацией
Foto: noi.md
Fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie Ion Bodrug le-a făcut cadouri speciale unor cetăţeni din Ucraina, cu o reputaţie îndoielnică. Este vorba despre mai multe pistoale oferite din partea instituţiei. Anunţul a fost făcut de către ministrul de Interne Oleg Balan, într-un interviu pentru Publika TV.

În perioada 2013-2014, când ocupa funcţia de şef în calitate de şef al Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug ar fi dispus să fie oferite pistoale, cu titlu de donaţie, pentru 17 cetăţeni ucraineni. Armele au fost expediate peste hotare, iar beneficiarii sunt foşti şi actuali poliţişti, dar şi oameni de afaceri.

"Potrivit documentelor pe care le-am găsit, Ion Bodrug a decis să facă așa cadouri scumpe din numele poliției acestor oameni pentru atribuțiile deosebite ale acestora în conflictul transnistrean. Însă asta este o minciună", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan.

Deocamdată, nu a fost stabilit din ce bani au fost cumpărate cele 17 pistoale. Totuşi, ministrul de Interne are îndoieli în ceea ce priveşte legalitatea acestei donaţii.

"Armele sunt cadouri foarte scumpe care sunt oferite oficial pentru fapte eroice. Însă eu nu-i cunosc", a menționat ministrul.

Responsabilii din cadrul Ministerului de Interne consideră că intenţia conducerii IGP şi a beneficiarilor de pistoale a fost să ocolească legislaţia ucraineană care le interzice persoanelor fizice să deţină arme de foc. Şi asta deoarece excepţie de la regulă fac doar persoanele care primesc armele cadou.

Dosarul a fost transmis Procuraturii Generale.

Publika TV a încercat să obţină şi comentariul fostului şef al Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug, însă acesta nu a fost de găsit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?