X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Transnistrenii cer protecția lui Putin

26 mai. 2015,, 10:33   Politică
8226 12

Transnistrenii cer protecția lui Putin
Foto: unimedia.info

Reprezentanții a 66 de organizații nonguvernamentale din Transnistria au decis să ceară protecția președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, în cazul unei amenințări asupra regiunii. Activiștii au pregătit o scrisoare care urmează a fi expediată Kremlinului, notează NOI.md.

„În numele societății civile din Transnistria, ne adresăm președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu solicitarea ca în cazul unei amenințări la adresa regiunii, dumnealui în calitate de garant al păcii, ca participant la procesul de negocieri să adopte măsurile necesare, inclusiv de ordin politic, diplomatic, economic, cu aplicarea sancțiunilor care se impun”, a declarat președintele Uniunii Naționale a femeilor din Transnistria, Tatiana Dolișneaea.

Drept temei pentru această adresare a servit denunțarea de către Rada Supremă de la Kiev a Acordului privind tranzitul trupelor ruse spre Transnistria. Reprezentanții societății civile din regiune se arată îngrijorați și de intensificarea activității NATO în Republica Moldova și de dislocarea tehnicii militare din Ucraina la granița cu Transnistria, se arată în mesajul ONG-urilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?