X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

NSA îşi păstrează puterile, a decis Senatul SUA

26 mai. 2015,, 05:00   Externe
2982 0

Foto: habrahabr.ru

Agenţia de Securitate Naţională (NSA) îşi păstrează puterile, după ce Senatul Congresului SUA a respins sâmbătă un proiect de reformă ce viza limitarea capacităţii NSA de a colecta date în Statele Unite ale Americii, proiect susţinut de către preşedintele Barack Obama.

Camera Reprezentanţilor votase pe 13 mai reforma, un răspuns la scandalul suscitat de dezvăluirile lui Edward Snowden în urmă cu aproape doi ani. Democraţii şi republicanii au votat în acelaşi sens, în scopul de a limita puterile NSA, care colectează datele a milioane de americani care n-au nici o legătură cu terorismul.

Dar Senatul n-a reuşit să voteze această reformă sâmbătă. Mai erau necesare trei voturi pentru a întruni numărul necesar, 60, pentru aprobarea reformei, informează Agerpres. Senatorii au început apoi imediat să dezbată o prelungire cu două luni care permite reautorizarea colectării de date telefonice şi alte dispoziţii din 'Patriot Act' care vor expira la 1 iunie, dacă până atunci Congresul nu va acţiona. Dar Senatul n-a reuşit să voteze nici această dispoziţie, din cauza numărului insuficient de voturi, necesare fiind 60.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?