X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ciurea: Ideile promovate de Băsescu trebuie respinse

25 mai. 2015,, 15:25   Politică
4872 5

Ciurea: Ideile promovate de Băsescu trebuie respinse
Foto: tribuna.md

Viziunile unioniste promovate de fostul președinte al României Traian Băsescu trebuie luate în serios, criticate și condamnate. Opinia aparține expertului de la IDIS „Viitorul” Corneliu Ciurea și a fost exprimată pentru NOI.md, în contextul declarației făcute recent de fost șef de stat al României.

Analistul politic susține că ideea unirii Republicii Moldova cu România este promovată de un grup restrîns de persoane și nu exprimă poziția oficială a niciuneia dintre cel două țări.

„Aceste idei sînt promovate de unii politicieni din România și nu contează foarte mult în jocurile de putere. Acesta nu este un punct de vedere oficial al Bucureștiului, este o viziune de alternativă și nu reprezintă nota dominantă a relației dintre Chișinău și București. Cert e că asemenea declarații trebuie tratate cu seriozitate, criticate și respinse de comentatorii politici, de mass-media, pentru că constituie un pericol la adresa statalității. Eu personal nu sînt adeptul unionismului și nu pot accepta ideea dizolvării Republicii Moldova”, a precizat Ciurea.

În ceea ce privește propunerea fostului președinte al României privind organizarea unui referendum în problema unirii cu statul vecin, analistul politic a precizat că această idee este una total eronată.

„Un eventual referendum nu ar duce decît la scindarea și mai pronunțată a societății. Mai mult decît atît, există riscul ca acest referendum să eșueze. Trebuie să înțelegem că unii foști politicieni urmăresc scopul de a destabiliza situația din Moldova prin asemenea declarații”, afirmă Ciurea.

Traian Băsescu a reiterat duminică seara că singura soluție pentru a asigura aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este unirea de facto cu România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?