X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Transnistria îşi lansează propriul sistem de plăţi

25 mai. 2015,, 15:00   Societate
4502 4
Foto: kefe.info
Din 1 iulie în Transnistria va începe să funcţioneze propriul sistem naţional de plăţi (SNP), care va deveni o metodă universală de plăţi cu folosirea cardurilor bancare, în baza centrului de procesare a Băncii Republicane a Transnistriei (BRT).

Potrivit agenţiei "Infotag", aceasta prevede decretul preşedintelui autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, în conformitate cu care BRT urmează să asigure condiţiile necesare ca băncile transnistrene să pună în circulaţie cardurile bancare cu microprocesor de standard EMV, pentru folosirea atît pe teritoriul regiunii, cît şi peste hotare.


Decizia este orientată spre dezvoltarea noilor forme şi metode de achitare prin intermediul instrumentelor moderne de plăţi fără numerar, pentru asigurarea continuităţii, eficienţei şi accesibilităţii serviciilor în ce priveşte operaţiunile cu folosirea tehnologiei cardurilor bancare.

Potrivit şefului Direcţiei analiză macroeconomică şi reglementare a circulaţiei monetare a BRT, Maria Melnic, proiectul de lege privind noul sistem de plăţi a fost elaborat în 2013. Documentul presupune "posibilitatea de a transfera salariile şi pensiile pe cardurile bancare, achitarea în orice loc comercial şi includerea proiectelor bancare în acest sistem, adică un spectru foarte larg de operaţiuni".

Proiectul va fi implementat cu ajutorul unei companii ruseşti, care setează un sistem similar în FR.

BRT urmează să elaboreze, de asemenea, marca comercială SNP şi să o înregistreze oficial.

Guvernul este obligat să elaboreze şi să aprobe modul, în care vor activa organizaţiile din domeniul comerţului cu amănuntul, precum şi un set de măsuri ce vor asigura posibilitatea de a achita mărfurile (servicii, lucrări), de către cumpărător cu ajutorul cardurilor SNP, precum şi a plăţilor în numerar la alegerea consumatorului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?