X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Producătorii mici de conserve solicită să le fie achitată rata dobînzii la credite

25 mai. 2015,, 14:15   Economie
2024 0
Foto: gzt.md
Cinci fabrici mici de conserve solicită ajutorul Guvernului, pentru a nu stopa producerea şi ca să reziste în sezonul actual.

În cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", luni, directorul Companiei de Conserve "Fortuna Plus", din raionul Criuleni, Ilie Vainrub, a spus că în medie pe an ajutorul statului este apreciat la circa 10 mil. de lei.

"Noi cerem doar să se achite dobînzile la creditele noastre, deoarece însuşi creditul noi suntem în stare să-l achităm", a explicat Vainrub.

Managerul întreprinderii a exprimat recunoştinţă BC Moldova Agroindbank S.A. (MAIB).

"Banca a găsit posibilităţi de a veni în întîmpinarea fabricii. Preşedintele conducerii MAIB, Serghei Cebotari, înţelegînd situaţia întreprinderii, ne-a restructurat datoria creditară", a spus el.

Participanţii conferinţei de presă au relatat că situaţia lor s-a agravat, în urma faptului că în depozite este stocată multă producţie gata, comercializarea căreia este dificilă.

"Stocurile au fost produse conform comenzilor şi contractelor partenerilor din Rusia, însă acum noi nu o putem expedia în Rusia", a menţionat Vainrub.

Managerii întreprinderilor au relatat despre faptul cum în decembrie viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Marin Moloşag, la Ministerul Agriculturii le propunea să pregătească documente pentru obţinerea creditelor.

"Ni s-a spus că pentru BNM nu va fi o problemă să aloce 1 mld. de lei (500 mil. pentru vinificatori şi 500 mil. pentru fabricile de conserve), dar cînd am pregătit totul am primit un refuz categoric", a relatat Vainrub.

Managerul "Fortuna Plus" a relatat că fabrica a expediat recent primul container în Dubai.

"Dacă gustul producţiei noastre va fi pe placul consumatorilor din Arabia Saudită, partenerii noştri promit să o cumpere în cantităţi mari, ceea ce poate ameliora, considerabil, situaţia financiară a fabricii", a spus Vainrub.

Întrebat, despre termenii solicitaţi de fabrici ca statul să stingă dobînzile la credite, Ilie Vainrub a spus: "Noi cerem maxim doi ani, dar vom fi recunoscători, dacă ne vor fi acordaţi şi 1,5 ani".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?