Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Platforma „DA” pregătește un nou miting de amploare

25 mai. 2015,, 12:40   Politică
4572 8

Platforma „DA” pregătește un nou miting de amploare
Foto : jurnal.md

Membrii platformei civice „Demnitate și Adevăr” intenționează să organizeze un nou protest antiguvernamental de amploare, în preajma alegerilor locale. Manifestația va avea loc pe 7 iunie în Piața Marii Adunări Naționale, au anunțat astăzi reprezentanții platformei, informează NOI.md.

Potrivit activiștilor, acțiuni similare de protest ar urma să aibă loc în aceeași zi și în marile capitale europene. Membrii grupului de inițiativă și-au exprimat dezamăgirea în legătură cu acțiunile guvernanților din ultima perioadă, precizînd că abuzurile puterii continuă.

„Ne adresăm către toate segmentele sociale - medici, profesori, studenți, fermieri, pensionari, toți cei care se află în dificultate economică, să participe neapărat la această manifestare. Vrem să facem apel către partidele politice să nu încerce să profite de mitingurile de protest pe care le organizăm noi, să nu le însușească, să nu considere că ceea ce facem noi este un demers politic, este unul civic. Sîntem convinși că populația este în măsură să producă schimbarea, să determine actuala guvernare fie să plece, fie să-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile”, a punctat unul dintre membrii platformei Vasile Năstase.

Activistul a lansat și un apel la adresa rectorilor instituțiilor de învățămînt superior, îndemnîndu-i să nu facă politică și să nu exercite presiuni asupra studenților, în încercarea de a bloca mișcarea de protest.

La rîndul său, deputatul primului Parlament Valentin Dolganiuc a precizat că mitingul de protest din 7 iunie va fi o repetiție generală înainte de reconstituirea Marii Adunări Naționale din 27 august. „Acest protest nu este un moft al grupului de inițiativă, este o doleanță vitală a cetățenilor Republicii Moldova. Am decis să organizăm acest miting pentru a schimba starea de lucruri”, a punctat Dolganiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?