X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4009

Declaraţia finală a Summitului Parteneriatului Estic de la Riga

22 mai. 2015,, 15:58   Politică
4643 1
“Восточное партнерство”: осуждение, красота и несбывшиеся надежды
Foto: euroua.md
Jurnal.md publică Declaraţia finală a Summitului Parteneriatului Estic de la Riga. „Participanţii de la summit reconfirmă importanţa majoră care se atribuie Parteneriatului Estic. Priorităţile Uniunii Europene faţă de ţările participante reprezintă implementarea Acordurilor de Asociere şi a Acordurilor de Liber Schimb”, se arată în textul declaraţiei.

Documentul a fost prezentat la Conferinţa de totalizare a lucrărilor celui de-al patrulea summit al Parteneriatului estic de la Riga şi a fost susţinută de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-ministrul Republicii Letonia, Laimdota Straujuma.

„Implementarea Acordurilor de liber schimb, acompaniată de reforme, va duce la o armonizare treptată cu legislaţia Uniunii Europene şi economia europeană. Participanţii la Summit reafirmă că progresul în acordarea independenţei justiţiei, prevenirea eficientă a corupţiei şi implementarea reformelor este esenţială pentru o guvernare bună. Executarea acestor sarcini va duce la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor şi atragerea investiţiilor străine. Uniunea Europeană şi ţările Parteneriatului Estic vor continua să coopereze în aceste domenii”, se arată în document.

Declaraţia anunţă că următorul Summit al Parteneriatului Estic va avea loc în 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?