Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Premierul Irakului îi solicită Rusiei să se implice mai mult în lupta împotriva grupării Statul Islamic

21 mai. 2015,, 22:00   Externe
2882 0

Foto: agerpres.ro

Rusia trebuie să se implice mai mult în lupta împotriva organizației Statul Islamic (SI), care a cucerit noi zone în Irak, a declarat joi premierul irakian Haider al-Abadi, în timpul unei întrevederi avute la Moscova cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, informează AFP și Interfax. Terorismul 'evoluează și capătă noi forme. Toate acestea necesită o atenție crescută din partea Rusiei și suntem nerăbdători să ne intensificăm cooperarea' cu Moscova, a declarat Abadi, citat de agenția de presă Interfax.

Vizita premierului irakian intervine în timp ce jihadiștii grupării SI au cucerit întregul oraș antic Palmira și și-au impus controlul asupra Ramadi, capitala provinciei irakiene Al-Anbar, deja aflată în mare parte în mâinile lor. 'Acordăm o mare importanță relațiilor noastre cu Rusia, estimăm că aceste relații au viitor, iar vizita este o dovadă în acest sens', a adăugat Haider al-Abadi.

La rândul său, premierul rus Dmitri Medvedev a salutat vizita omologului său irakian, pentru prima dată la Moscova, vizită în timpul căreia acesta va fi primit și de președintele rus Vladimir Putin. 'Apreciem foarte tare relațiile noastre cu Irakul. În prezent, relațiile noastre bilaterale sunt pe cale să fie consolidate', a asigurat Medvedev, estimând că vizita lui Abadi 'confirmă determinarea liderilor irakieni de a-și continua cooperarea' cu Rusia. Moscova i-a furnizat Irakului, în august, mai multe elicoptere de luptă Mi-28, pentru a-i livra la puțin timp după elicoptere Mi-35 și avioane de vânătoare Su-25, pentru lupta împotriva jihadiștilor.

Cu toate acestea, în octombrie Rusia a dezmințit că ar fi dispusă să antreneze trupe irakiene sau să împartă cu SUA informații despre SI, după cum anunțase anterior secretarul de stat american John Kerry.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?