Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Cum a comentat ministrul Oleg Balan percheziţiile din propriul minister

21 mai. 2015,, 14:55   Societate
2102 0

Cum a comentat ministrul Oleg Balan percheziţiile din propriul minister
Foto : inprofunzime.md

Biroul de serviciu al viceministrului de Interne, Ion Ţurcanu, a fost percheziţionat. Verificările au fost efectuate de serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne. Deşi informaţia despre percheziţii a apărut în presă încă de dimineaţă, ministrul de Interne, Oleg Balan, a încercat să ascundă această informaţie.

Angajaţii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne au descins, în această dimineaţă, în biroul viceministrului de Interne, Ion Ţurcanu.

Percheziţii în biroul viceministrului MAI. Ce se întâmplă la Ministerul de Interne

El este vizat într-o anchetă internă pentru falsificare unor acte. Prezent la o conferinţă de presă la minister, şeful de la Interne, Oleg Balan, a negat iniţial această informaţie.

"Nu corespunde realităţii. Domnul general este bolnav, a declarat cel puţin că este bolnav, nu este la serviciu. Biroul este închis. Percheziţii pot fi făcute doar în cadrul unor proceduri penale. Nu cunosc ca pe numele domnului general în rezervă Ţurcanu să fie careva proceduri, urmăriri penale pornite", a spus ministrul.

Iar peste câteva minute, ministrul Balan şi-a schimbat declaraţiile la 180 de grade.

"În urma unor anchete de serviciu, care s-au pornit, există anumite bănuieli că au fost falsificate anumite documente şi este pornită o anchetă disciplinară pe anumite cazuri. Avem un raport de la un alt viceministru care a dat o explicaţie contradictorie cu conţinutul unui process verbal", a declarat Oleg Balan.

Solicitat de Publika TV, Ion Ţurcan nu a răspuns la telefon.

Ţurcan a fost numit în funcţia de viceministru la începutul lunii martie. Până atunci, el a deţinut funcţia de şef al brigăzii cu destinaţie specială “Fulger”.

Numiri la Guvern. Viceminiştri mai noi şi mai vechi au fost confirmaţi de Cabinetul de miniştri.

În 2013, el a primit grad de general în urma unui decret semnat de preşedintele Nicolae Timofti.

Comandantul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială "Fulger", Ion Ţurcan, a primit gradul de general-maior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?