X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

„Buket Moldavii” nu-și va putea exporta producția

21 mai. 2015,, 14:00   Economie
3332 3
"Букет Молдавии" не сможет экспортировать продукцию
Foto: es-pmr.com
Licența pentru importul de alcool etilic și fabricarea producției alcoolice expiră și la întreprinderea „Buket Moldavii” din Dubăsari, iar din această cauză, compania nu va mai putea efectua operațiuni de import și export.

Potrivit agenției „Infotag”, informația a fost comunicată ieri de către directorul Fabricii de Vinuri și Divinuri „Kvint” din Tiraspol, deputatul Oleg Baev, în cadrul ședinței Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, la care a fost audiat raportul executivului.

Oleg Baev s-a interesat ce măsuri întreprinde Guvernul de la Tiraspol ca răspuns la noile condiții impuse de Chișinău pentru prelungirea licențelor producătorilor de alcool transnistreni, ca aceștia să-și poată continua activitatea și achita impozitele la buget.

Baev a amintit că întreprinderile activează în cadrul legal al Transnistriei și nu-și pot asuma angajamente reglementate de legislația Republicii Moldova.

Ministrul Dezvoltării Economice, Alevtina Slincenko, a menționat că sînt întreprinse toate măsurile pentru schimbarea situației, se lucrează în cadrul grupurilor de experți.

„Cerințele înaintate, care sînt legate de bugetul Moldovei, sînt inadmisibile. Noi sîntem dispuși să discutăm aceste probleme în cadrul grupurilor de experți, pentru a obține prelungirea licențelor și ca Moldova să activeze în cadrul legal care este stabilit pentru agenții noștri economici”, a spus funcționara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?