Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Experți: Condamnarea lui Negruța este ilegală

21 mai. 2015,, 10:40   Politică
4223 1
Эксперты: Осуждение Негруца показывает на политическое вмешательство в акт правосудия
Foto: votarea.md
Hotărîrea instanței de judecată prin care fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruță a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare este rezultatul unei comenzi politice. De această părere sînt unii experți invitați ai emisiunii „Politica” de la TV7, notează NOI.md.

Potrivit analistului Anatol Țăranu, sentința emisă de Judecătoria sectorului Rîșcani este o modalitate de exercitare a presiunilor și, în același timp, un avertisment la adresa fostului ministru.

„Cred că Negruţa este pus acum la zid şi determinat să nu divulge adevărul. Astfel, în instanţa superioară pedeapsa cu suspendare îi va fi înlocuită cu detenţia. Cazul Negruţa se încadrează perfect în realităţile noastre. Cred că sîntem în pragul unor transformări radicale”, a opinat Ţăranu.

Și fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi este de părere că acțiunile instanței ridică mai multe semne de întrebare. În consecință, Veaceslav Negruța are toate șansele să obțină cîștig de cauză la CEDO, susține Pavlovschi. „Sînt multe responsabilităţi juridice în acest caz. Cea mai utilizată metodă aplicată la noi de a determina pe cineva să nu vorbească este ameninţarea cu puşcăria. Cred că acum Negruţa nu mai are motive să tacă”, a spus fostul magistrat.

Precizăm că Veaceslav Negruța a fost găsit vinovat de faptul că a emis o dispoziţie ilegală privind achitarea unei compensaţii de 400 de mii de euro deputatului din primul Parlament, fostului membru al PLDM Pantelei Sandulache, care în 2012 a cîştigat un litigiu pentru tergiversarea examinării unui dosar de-al său. În opinia procurorilor, Negruţa nu avea dreptul să semneze dispoziţia de achitare a compensaţiei, deoarece decizia de judecată nu era definitivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?