Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Businessmenii din Germania vor investi în agricultura Moldovei

20 mai. 2015,, 15:45   Economie
3018 0
Бизнесмены Германии инвестируют в сельское хозяйство Молдовы
Foto: tenge.me
Businessmenii din Germania examinează posibilitățile pentru investiții în agricultura Moldovei și sînt dispuși să livreze utilaj și tehnologii moderne pentru această ramură. Ei au declarat acest fapt ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Agriculturii, Ion Sula a susținut o întrevedere cu un grup de businessmeni reprezentanți ai companiilor cu renume din Germania care produc utilaj pentru complexul agroindustrial. Membrii delegației germane, selectați de Ministerul Economiei și Energeticii al RFG pentru această vizită în Moldova, examinează posibilitățile existente pentru efectuarea investițiilor în agricultura țării noastre, fiind dispuși să acorde utilajul și tehnologiile moderne pentru ramura agricolă.

Ion Sula a făcut o prezentare generală a sectorului, expunînd principalele momente ale politicii promovate de Ministerul Agriculturii pentru asigurarea unei agriculturi moderne și competitive.

Discuţiile separate au vizat Strategia Naţională de Dezvoltare Agricolă şi Rurală pentru anii 2014-2020, subvenţionarea fermierilor, proiectele finanţate de Comunitatea internaţională a donatorilor etc.

Ministrul a menționat priorităţile ramurii şi importanţa implementării tehnologiilor noi, reînnoirii parcurilor de maşini şi tractoare, revigorării sistemelor de irigare etc.

Prezenţi la întrevedere, directorul Institutului de Tehnică Agricolă „Mecagro”, directorul Unităţii de Implementare şi Administrare a Proiectului Creşterea Producţiei Alimentare (2KR), reprezentanţii Institutului de Cercetări pentru Culturile de Cîmp „Selecția” au susținut cu businessmenii germani negocieri pe marginea perspectivelor de cooperare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?