Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Ștanski: Relațiile cu Moldova se înrăutățesc vertiginos

20 mai. 2015,, 15:00   Politică
5266 7
Штански: отношения с Молдовой "стремительно ухудшаются"
Foto: mfa-pmr.org
Ministrul Afacerilor Externe al nerecunoscutei RMN, Nina Ștanski, nu este de acord cu „aprecierile pozitive ale unor experți și parteneri politici externi cu privire la starea actuală a procesului de negocieri dintre Transnistria și Moldova”.

Potrivit agenției „Infotag”, care face referire la site-ul Ministerului de externe al regiunii transnistrene, Nina Ștanski a făcut această declarație ieri, în cadrul întrevederii la Tiraspol cu ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Philip David Batson.
Potrivit lui Ștanski, „presiunea economică asupra Transnistriei se amplifică în permanență”.

„În pofida unor aprecieri pozitive privind starea actuală a procesului de negocieri dintre Transnistria și Moldova din partea unor experți și parteneri politici externi, situația reală în relațiile dintre cele două părți se înrăutățește vertiginos”, consideră Ștanski.

Cel mai mult Ștanski este revoltată de cerința părții moldovenești față de Fabrica de vinuri și divinuri „Kvint” din Tiraspol, care, pentru a obține licență pentru export, urmează să instaleze contoare de evidență a producției și să permită inspectorilor moldoveni să le verifice (aceste condiții de licențiere sînt valabile pentru toți producătorii moldoveni de producție alcoolică – „I”).

În opinia lui Ștanski, „asemenea acțiuni unilaterale pot înrăutăți fără precedent relațiile dintre cele două părți”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?