X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Orban: Cetățenii Ungariei ar trebui lăsați să decidă singuri asupra problemei imigrației

20 mai. 2015,, 03:00   Externe
4376 7

Foto: rt.com

Experiența arată că reglementarea problemei imigrației de la Bruxelles s-a dovedit un eșec, a declarat marți, la Strasbourg, premierul ungar Viktor Orban, relatează MTI. Deciziile dacă o țară ar trebui sau nu să primească refugiați ar trebui luate la nivel național, a declarat el. Ungaria vrea ca cetățenii ei să poată decide dacă ar trebui să existe imigranți pe teritoriul țării, a afirmat premierul ungar, înainte de a se adresa Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

"Reglementarea problemei imigrației de la Bruxelles s-a dovedit un fiasco. Ne punem și mai puține speranțe într-un sistem de cote reglementat la nivel central", a spus el. Orban a explicat că există câteva foste imperii care erau obișnuite cu primirea unui aflux de imigranți din fostele lor colonii. 'Faptul că Ungaria este o țară omogenă în termeni de cultură, mentalitate și obiceiuri reprezintă una dintre valorile noastre', a declarat premierul, adăugând că 'imigrația în Ungaria ar conduce la tensiuni insurmontabile'.

El a spus ca a fost imposibil ca UE sa găsească un numitor comun cu privire la această problemă, acesta fiind motivul pentru care statele membre ar trebui să aibă dreptul de a decide singure. Două treimi din populația UE susțin libera circulație a forței de muncă în cadrul granițelor UE, în timp ce alte două treimi, pe de altă parte, sunt împotriva imigrației din țări care nu sunt membre ale UE, a afirmat el. În ceea ce privește ridicarea chestiunii privind pedeapsa cu moartea, Orban a declarat că Ungaria nu a semnat niciun document care să-i interzică să discute despre vreo problemă. El a spus că este o problemă ce ține de libertatea de expresie și de opinie a țării sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?