Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Unul dintre cei mai mari comercianţi de automobile din ţară a intrat în insolvenţă

19 mai. 2015,, 13:20   Societate
5625 0

Foto: jurnal.md

Cea mai mare companie de comercianţi de automobile din Republica Moldova, Elita-5-Auto a intrat în insolvenţă. Motivul este incapacitatea de a rambursa creditele de circa 100 de milioane de lei, contractate de la Moldindconbank. Deşi oficial este în insolvenţă de pe 8 mai, activele companiei sînt puse sub sechestru încă pe 21 aprilie, scrie mold-street.com.

Centrul auto specializat în comercializarea şi reparaţia automobilelor de pe bulevardul Dacia a fost deja scos la vînzare. Deocamdată nu se cunoaşte cît cere banca pentru terenul de 1,1 hectare şi imobilul cu suprafaţa de circa 6.900 de metri pătraţi. Cert este că Moldindconbank este gata să acorde credite în condiţii preferenţiale pentru procurarea activelor.

Elita-5-Auto, care are un capital de aproximativ 12,6 milioane de lei, este dealer oficial Mitsubishi, Honda, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional şi Jeep în Republica Moldova. Compania face parte din grupul Elita 5, cu afaceri în domeniul imobiliar, construcţii, auto, centre comerciale şi de distracţii şi care era deţinut de Alexandr Pincevschi, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Moldova, care este şi preşedinte al Asociaţiei Organizaţiilor şi Comunităţilor Evreieşti din Moldova.

Pincevschi susţine că s-a retras deja din aceste afaceri. „Nu mai am nicio legătură cu firma Elita-5-Auto. Acolo sînt alţi proprietari”, a declarat omul de afaceri.

În 2010, publicaţia economică ucraineană Delo a estimat averea lui Alexandr Pincevschi la circa 100 milioane de dolari, el fiind considerat al patrulea cel mai bogat moldovean după Anatol Stati, Vladimir Plahotniuc şi Nicolae Ciornîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?