Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Unioniștii care au blocat drumul la frontiera de stat vor fi sancționați

18 mai. 2015,, 15:00   Societate
3470 5
Унионистов, перекрывших трассу у госграницы, накажут административно
Foto: newsmoldova.md
Inspectoratul de Poliție Hîncești derulează două anchete administrative în cazul unor persoane care au participat la blocarea autostrăzii M1 în regiunea punctului de trecere internațional „Leușeni-Albița” de la frontiera de stat cu România, relatează NOI.md.

Inspectoratul de Poliție Hîncești a intentat două cauze administrative în cazul blocării de către un grup de persoane a autostrăzii M1 în regiunea punctului de trecere internațional „Leușeni-Albița” în seara zilei de 17 mai, comunicat pentru NOI.md surse din cadrul Serviciului de presă al Inspectoratului Național de Patrulare.

Prima anchetă a fost deschisă în cazul unui grup de tineri, al căror număr și date personale deocamdată se stabilesc, pentru că au blocat trecerea ambasadorului Ungariei prin teritoriul Republicii Moldova în Ucraina. A doua – în cazul conducătorilor cîtorva mijloace de transport care au blocat nemijlocit autostrada. Numărul acestora și datele personale deocamdată nu se divulgă. Cel mai probabil, cauza va sfîrși printr-o amendă, a explicat pentru NOI.md reprezentantul înalt al Poliției Hîncești, solicitînd anonimatul.

Totodată, Procuratura Generală consideră că persoanele care au blocat duminică în jurul orei 20.30 segmentul autostrăzii M1 în regiunea frontierei de stat cu România pentru aproximativ o oră nu au reușit să încalce legislația, deoarece s-au lăsat curînd convinși să deblocheze șoseaua: „Nu s-a ajuns pînă la tulburări în masă sau alte încălcări ale legislației penale, deoarece persoanele care au blocat drumul au fost convinse să renunțe la intențiile sale și să plece”, a relatat un reprezentant al Serviciului de presă a Procuraturii Generale, solicitat de NOI.md.

Reamintim că în seara zilei de duminică, un grup de persoane, potrivit diverselor surse, de la o sută pînă la trei sute, a blocat autostrada M1 în regiunea punctului de trecere internațional „Leușeni-Albița”. Cei prezenți au solicitat anularea hotărîrii privind recunoașterea drept persoană indezirabilă și expulzarea din Moldova a liderului organizației unioniste Acțiunea 2012, George Simion, adoptată la 13 mai.

Potrivit unor mijloace de informare în masă, în acest timp Simion se afla în punctul de trecere „Leușeni-Albița” din partea română. Șeful Poliției de Frontieră Dorin Purice, sosit pentru a susține negocieri cu protestatarii, a reușit să obțină deblocarea drumului după ce i-a convins pe cei adunați că organele judiciare vor revizui hotărîrea privind expulzarea. Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova s-a eschivat de la comentarii. La întrebările adresate de NOI.md prin telefon, un angajat cu funcție de răspundere, care a uitat să se prezinte, a comunicat că nu deține informații, dar este dispus să precizeze toate circumstanțele timp de o jumătate de o oră. Însă nici peste o jumătate de oră, nici peste trei ore nimeni nu a răspuns la telefonul Serviciului de presă al Poliției de Frontieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?