Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

BERD așteaptă de la Moldova soluționarea problemelor bancare

18 mai. 2015,, 12:45   Economie
2190 0

ЕБРР ждет от Молдовы решения банковских проблем
Foto: mec.gov.md

În timpul apropiat, la Chișinău va sosi un grup de manageri de top ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Despre aceasta au convenit vicepremierul, ministrul Economiei, guvernatorul Republicii Moldova la BERD, Stephane Bride, și președintele BERD, Suma Chakrabarti, în cadrul reuniunii anuale a Consiliului Guvernatorilor BERD, care s-a desfășurat la Tbilisi, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii oficialii au discutat despre noile oportunități de colaborare și proiecte de dezvoltare. Stephane Bride a menționat necesitatea lansării unor programe de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, continuarea implementării proiectelor în sectorul energetic și a infrastructurii. Oficialii au abordat situația macroeconomică din țară, reformele ce se implementează pentru îmbunătățirea climatului investițional, situația de pe piața financiară, noul program de cooperare cu FMI.

La rîndul său, Suma Chakrabarti a subliniat importanța implicării Guvernului în soluționarea problemelor existente în domeniul financiar-bancar pentru a asigura continuarea proiectelor derulate de BERD în țara noastră și lansarea unor programe noi. Oficialii au convenit asupra organizării, în timpul cel mai apropiat, a unei vizite la Chișinău a managerilor de top ai BERD pentru a continua discuțiile privind cooperarea cu banca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?