Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Un candidat în CMC renunță la independență în favoarea alegătorilor

15 mai. 2015,, 16:30   Politică
3092 3
Кандидат в совет столицы отказывается от независимости в пользу избирателей
Foto: kp.md
Omul de afaceri și pur și simplu un cetățean activ din Chișinău Vasile Iaroțchi afirmă că a obosit de samavolnicia funcționarilor, de aceea intenționează să candideze la funcția de consilier municipal pentru a schimba orașul în bine, notează NOI.md.

Într-un interviu pentru publicația „Komsomolskaia pravda v Moldove”, Iaroțchi a menționat că, în pofida faptului că este înregistrat în calitate de candidat independent, el va fi cel mai dependent consilier municipal, pentru că va conlucra în permanență cu alegătorii. Businessmanul îi cunoaște personal pe alegători, de aceea va raporta în fața fiecăruia.

„În anul 2013, împreună cu un grup de prieteni cu inițiativă am decis să organizez în oraș un sistem workout – bare fixe și altele. În mod normal, aceste sisteme se instalează în locurile cele mai aglomerate – în parcuri, zone de odihnă. Însă la noi sînt doar locuri nesalubrizate, locuri unde se consuma bere și frigărui. Am ales un loc în Valea Morilor. Am decis să găsim singuri bani pentru construcție și să investim și mijloace proprii. Am dorit să realizăm acest lucru nu pentru noi, ci pentru întreg orașul, pentru toată lumea. Am elaborat proiectul, l-am înregistrat la Direcția arhitectură. Am depus documentele la Primăria Chișinău, unde ni s-a spus că acestea vor fi examinate. Era luna noiembrie a anului 2013. M-am bucurat atunci, crezînd că totul se va rezolva destul de ușor. Ulterior însă, la Pretura sectorului Buiucani ni s-a spus: «Acest teren nu este al nostru, mergeți la Moldexpo». Dar acolo situația s-a repetat. Apoi ni s-a sugerat că trebuie să ne adresăm la sectorul Centru și tot așa mai departe. Această situație a durat doi ani. Le-am scris, le-am telefonat... Într-un final le-am spus că, dacă ei nu doresc ca acest proiect să fie realizat de societatea civilă, atunci vom face astfel, încît aceasta să fie făcut din interior, din Primărie, pentru ca eu, în calitate de consilier municipal, să propun această inițiativă. Anume din această cauză am decis să candidez”, a explicat Vasile Iaroțchi, care candidează la funcția de consilier municipal fără susținerea vreunui partid, doar în baza a trei sute de semnături colectate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?