X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Cetățenii moldoveni au obținut 8 la sută din patentele de muncă eliberate în Rusia

15 mai. 2015,, 13:15   Societate
3572 6
8% трудовых патентов, выданных в этом году в России иностранцам, получили граждане РМ
Foto: omg.md
Cetățenii Moldovei au primit 8 la sută din numărul total al patentelor pentru migranții care muncesc în Rusia, transmite agenția Novosti-Moldova cu referire la datele Serviciului Federal Migrație (SFM) al Federației Ruse.

Peste 500 de mii de patente de tip nou au fost eliberate muncitorilor străini în Rusia de la 1 ianuarie pînă la 8 mai.

Potrivit șefului Departamentului pentru organizarea lucrului cu cetățenii străini al SFM, Serghei Temreakovici, calculul numărului exact al migranților în Rusia este dificil, însă se cunoaște că, de la începutul anului, pe teritoriul Federației Ruse au intrat aproximativ 6,6 milioane de persoane, ceea ce este cu 0,2 la sută mai puțin decît în anul 2014.

Nativii din Uzbekistan au primit 47 la sută din numărul total al patentelor de lucru pentru cetățenii străini, cetățenii Tadjikistanului – 25 la sută, ai Ucrainei – 12 la sută, ai Kirghiziei – 4 la sută.

De la 1 ianuarie s-au schimbat regulile de angajare a migranților din țările cu care Rusia are regim fără vize. Ei nu mai au nevoie de autorizație pentru a munci, în locul ei gastarbeiterii trebuie să procure o patentă specială, care le oferă dreptul de a se angaja nu numai la persoanele fizice, cum a fost anterior, dar și la persoanele juridice, precum și dreptul la propria afacere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?